В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Жилищата в София спряха да поскъпват

Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties, В развитие, 23.10.2017

Имотният пазар изключително бързо реагира на нарасналото търсене и строителните предприемачи бързо се намесиха и осигуриха доста проекти за жилищни сгради във всички квартали на София. Това каза изпълнителният директор на Bulgarian Properties Полина Стойкова в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Може да се каже, че след кризата най-много издадени разрешителни за строеж в София на жилищни сгради имаше и през второто тримесечие, допълни още тя.

„Те вече надвишиха 200 броя, което всъщност излезе на пазара като продукция. През третото тримесечие вече имаше разнообразие от сгради ново строителство – нещо, което купувачите изключително много търсят“.

По думите ѝ към този момент се наблюдава, че сегашното търсене абсорбира с нормален темп предлагането на нива, на които дори купувачите започват да се забавят с вземането на решения поради по-големия избор.

„Така че това доведе до уравновесяване на пазара и достигане на една равновесна цена от около 1000 евро за София, на която като че ли този процес по бързо поскъпване на имотите започна да се забавя“.

 

 

 

Последни новини
Още от В развитие