В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Пътят на коприната е win-win проект

проф. Георги Чобанов, директор на Центъра за икономика и политика на Китай към СУ, В развитие, 20.10.2017

Ако Пътят на коприната мине през България, тя ще стане един от световните търговски центрове с огромни пристанища, със свръхбързи влакове, през които ще текат непрекъснати икономически потоци, което само по себе си означава невероятен ръст в икономиката. Това коментира проф. Георги Чобанов, основател на Стопанския факултет към СУ и директор на Центъра за икономика и политика на Китай към СУ в предаването „В развитие“ с водещ Велко Каменов.

По думите му това може да бъде само правителствено решение.

Чобанов изрази надежда българското правителство да откликне на инициативата на Си Дзинпин, който покани в Пекин тази година световните лидери на страните, през които минава Пътят на коприната.

„За съжаление, доколкото ми е известно, от България никой не беше представен. Може би това е някакво недоразумение или грешка, но каквото и да е, мисля, че трябва българското правителство да прояви инициатива. И то цялото ръководство – и президентство, и правителство“

Той подчерта, че това е win-win проект, от който печелят и Китай, и България и всички страни, които са включени в Пътя на коприната.

 

Последни новини
Още от В развитие