В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Вдъхновение = успешно лидерство = проспериращ бизнес

Венцислав Савов, редактор в сп. „Мениджър“, В развитие

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Вдъхновението е ключово качество за един успешен лидер. Бидейки такъв, той вдъхновява всички – клиентите, партньорите на компанията, служителите. И по този начин постига успех.

Това коментира в интервю пред бизнес редактора на Bloomberg TV Bulgaria Таня Харизанова редакторът от списание мениджър Венцислав Савов. Предаването е „В развитие“, водещият – Велко Каменов.

Савов даде подробности за десетото поредно издание на конкурса „Мениджър на годината“.

Десет години поред отличаваме най-добрите лидери днес, които на свой ред трябва да вдъхновят лидерите утре. Работейки в една постоянно променяща се среда, в която мнозина постигат различни успехи, трябва да знаем кои са най-добрите. Намирайки ги и отличавайки ги, ние вдъхновяваме новите лидери да последват техния пример, за да може България да се развива, заяви той.

В тазгодишното издание на класацията има 71 участника, което с 19 повече от миналата година, а 56 от тях участват за първи път. Представени са мениджъри от всички основни пера на българската икономика. Днес (19 октомври) бяха излъчени и 10-те финалисти.

„Десетте ни финалисти тази година са изключително интересни, сред тях има и 3 жени бизнес лидери. Има представители както на традиционните за България сектори – хранително-вкусова промишленост, винопроизводство, машиностроене, така и такива от сектори като аутсорсинг и IT, посочи Савов.

Какви са изискванията за участниците в класацията?

По какви критерии се оценяват те?

 


 

Последни новини
Още от В развитие