В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Последното половин десетилетие бе много добро за българските технологии

Ричард Клег, Партньор във Wolf Theiss, В развитие, 19.10.2017

През последните 5 години има много сериозен ръст в разработването прилагането на нови технологии. Младите българи разбират, че идеята е не нещата да се правят самостоятелно, а в партньорство с някого.

Това каза пред редактора на Bloomberg TV Bulgaria Таня Харизанова Ричард Клег, партньор във Wolf Theiss с практика в Централна, Източна и Югоизточна Европа. Предаването е „В развитие“ с Велко Каменов.

Разговорът с Клег бе проведен в рамките на форума на Bloomberg TV Bulgaria The Next Big Thing, който събра на едно място най-добрите анализатори и експерти в областта на икономиката и бизнеса. Те представиха водещите тенденции, променящи глобалната икономика и местните пазари.

„Става въпрос за съвместни дружества, които да представят смарт компаниите в страни като САЩ например“, добави представителят на Wolf Theiss.

„Предизвикателството в България, разбира се, е намирането на финансиране от страна на малките компании. Такова финансиране има достатъчно в САЩ, в останалата част на Европа. Този проблем все още е валиден за Източна Европа и България“, посочи още той.

По думите на Клег именно в насърчаването на тази ниша се крие предизвикателството за България.

Как технологиите променят сектори като инфраструктурата и енергетиката?

Спонсори на The Next Big Thing - Business Transformers са Cisco, БАКБ, Allterco, Euroins, Ernst & Young, Philip Morris Bulgaria, iuvo, EKO, Sirma Group, Telelink, Opel, Индустриален холдинг България, Green Life Development & Resorts, Medical Dent.

Последни новини
Още от В развитие