В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Китай ще изнесе на плещите си борбата за глобалното развитие

Алберто Туркстра, програмен директор на Европейски институт за изследване на Азия, Анжела Сарафян, мениджър Комуникации в организацията, В развитие, 19.10.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

С оглед на реториката на Доналд Тръмп, с политиките на САЩ, със случващото се в Европа около Brexit, няма друга алтернатива, освен Китай да поеме глобалната борба за развитие.

Това заяви в живо включване от Брюксел програмният директор на Европейския институт за изследване на Азия Алберто Туркстра. В предаването „В развитие“ с водещ Велко Каменов взе участие и Анжела Сарафян, която е мениджър „Комуникации“ в института.

Двамата коментираха най-интересното от започналия вчера (18 октомври) XIX конгрес на Китайската комунистическа партия.

В речта си пред делегатите на конгреса китайският лидер Си Дзинпин очерта основните посоки, които ще следва страната му през следващите години, акцентирано бе върху политическите промени, борбата с вътрешната корупция, нуждата от международно сътрудничество, устойчиво световно развитие и постигане на глобален мир, посочи от своя страна Сарафян.

По думите на Туркстра, Си Дзинпин чрез своя дългосрочен поглед в бъдещето, не само за следващата петилетка, а за следващите 4 десетилетия, бива поставен на едно ниво с Мао Дзедун.

 

 

Последни новини
Още от В развитие