В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

България е в крак с най-новите тенденции в областта на ПР и комуникациите

Питър Стиър и Ива Григорова във В развитие, 13.10.2017

България е в крак с най-новите тенденции в областта на ПР и комуникациите. Това коментираха Питър Стиър, председател на MSL GROUP - EMEA, и Ива Григорова, мениджър Нови бизнеси, United Partners, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. Стиър и Григорова гостуваха на предаването по повод трета регионална конференция за Централна и Източна Европа, посветена на новите технологии в маркетинга и комуникационните технологии, организирана от Международната PR-асоциация IPRA, съвместно с българската агенция United Partners.

Възможностите за развитие на ПР-индустрията в България са големи, защото това е един нов пазар. Но българският пазар прескача някои стари тенденции и етапи на развитие, през които са преминали останалите развити пазари и навлиза направо в новите тенденции. Това предоставя много възможности, прави комуникацията по-ефективна, особено в този пейзаж на високи технологии и социални медии, който позволява да се достигне до всички по много по-различен и ефективен начин. Хората започват да боравят по естествен начин с инструментите, с които разполага света, каза Питър Стиър. "Цялата ПР-индустрия в света се променя. Това е преломен момент, не само за България. Нашата дисциплина, умения, правила са различни от тези, които са били преди". 

На въпроса как се промени ПР-бизнесът в България от 1997 насам, когато е създадена компанията United Partners, Григорова каза, че ПР-ът вече е много променен. "Сега говорим за интегрирани маркетинг комуникации, където ПР, маркетинг и реклама са неразривно свързани. А бумът на социалните медии се използва от компаниите и марките и доста промени сферата, в която работим. Технологиите, биг дейта, за който се говори все повече, позволяват индустрията да се развива, да се работи все повече с лидери на мнение, да се допитваме до крайния потребител, защото за резултатите на нашите клиенти крайния потребител е най-важен". 

Последни новини
Още от В развитие