В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Операторът на Софийска вода иска да навлезе и в други български общини

Фредерик Фарош, регионален директор на Veolia за България, във В развитие, 12.10.2017

Наскоро потвърдихме, че след одобрението на бизнес плана на Софийска вода от регулатора през миналата година, Веолия има готовност да инвестира в трите сектора на дейност в България - вода, енергия и отпадъци. Това каза Фредерик Фарош, регионален мениджър на Veolia за България, в интервю на Силвия Грозева, редактор на Bloomberg TV Bulgaria, за предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria. "Готови сме да станем партньори на всички общини в трите сектори на дейност на групата".

Днес Веолия не упражнява дейността си в областта на сметищата и чистотата в България. Но започваме да разглеждаме този въпрос, каза още Фарош. По повод новостроящите се сгради в София събеседникът каза, че компанията има "инвестиционен план от над 200 млн. лв. за следващите пет години", като "една част е отредена за новоприсъединени сгради".

"Ако се наложи да излезем извън плана, ще го направим".

На въпроса дали след изтичането на концесията, което ще се случи след 8 години, компанията смята да продължи да работи, Фарош каза: "Да. Откакто ситуацията се оправи и балансът бе възстановен тази година, ние смятаме да продължим. Може да стане например срещу инвестиция, която днес не е предвидена".

Влиза ли в плановете на Veolia развиване на обект Кубратово? Могат ли екологични проекти като Енержидо да се изпълнят в България? Как и в кой град? В какъв период може да се реализират? Има ли планове да използвате термалните източници на Витоша? Ще се наемат ли нови служители? 

Интервюто е взето по време на награждаването на Екообщина на 11 октомври 2017.

Последни новини
Още от В развитие