В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Предприемачеството със социален елемент - устойчив икономически модел, а не благотворителност

Момчил Василев във В развитие, 10.10.2017

Не бих казал, че мрежата Endeavor фокусира усилията си във финансиране на компании в областта на IT технологиите, но компаниите в този сектор са най-активните и най-видимите, а е и факт това, че все повече бизнес модели стъпват на някаква технологична основа. Не бих определил всички наши компании като технологични. Това каза Момчил Василев, изпълнителен директор на Endeavor България, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.  

Мрежата на Endeavor е в България от 2015, а българските членове вече са 11 предприемача от 8 компании. Още един предприемач от България се присъедини към тази голяма мрежа на събитието в Ню Йорк - Игор Левин. Електросфера, с бранда Antelope Audio, са едни от световните лидери в оборудването в звукозаписната индустрия. Тяхно оборудване използват някои от наистина известните световни изпълнители, като Андреа Бочели, Риана и Стинг, каза гостът. "В момента компанията е изцяло базирана в България с екип от почти 150 души - специалисти на много високо техническо ниво. Компанията и продуктът са изцяло български". 

"Все повече предприемачи и бизнес модели виждаме да застъпват и социалния аспект. Все повече бизнес модели прекрачват границата и гледат да добавят стойност и с определен екологичен, образователен или друг социален ефект за обществото, в което живеят. Това вече не е форма на благотворителност, а икономически модел, който е припознат и от потребителите, а това го прави устойчив".

Кои са останалите български компании, които членуват в мрежата? Кои са новите тенденции в света на предприемачеството, които са се очертали на срещата в Ню Йорк? 

Последни новини
Още от В развитие