В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Европейските акции са на червено

Пазарен коментар на Брий Тайлър, Bloomberg Лондон, В развитие, 10.10.2017

Европейските акции са на червено тази сутрин. Това каза пазарният анализатор Брий Тайлър, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. "Печелившите в индeкса Stoxx 600 са домакинските стоки, докато акциите на автомобилните производители за момента са надолу в търговската сесия".

Основният индекс на Испания отбелязва спад, а еврото се покачва, преди провеждането на ключовото заседание на Каталунския парламент по-късно днес, каза Тайлър. "Законодателите в Каталуния ще обсъждат дали да обявят или не независимост от Испания след незаконния референдум на 1 октомври. Испанската полиция е готова да арестува каталунския президент, ако той обяви независимост в регионалния парламент. Информацията идва от запознати по темата източници. Очаква се и речта на каталунския президент, насрочена за 18 часа". 

"Във Великобритания, паунда продължава да се възстановява от спада миналата седмица. Това се случва, след като крайните членове от кабинета на Тереза Мей подкрепиха нейния извънреден план, в случай че страната напусне ЕС без споразумение".

Получихме и икономически данни днес за Великобритания – индустриалното производство се е повишило 0,2% през август, но търговския дефицит се е повишил неочаквано до най-високото ниво от повече от година при скок на вноса, добави анализаторът.

Последни новини
Още от В развитие