В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Еврото отслабва, удряйки най-ниско ниво от август

Пазарен коментар на Бри Тейлър, Bloomberg Лондон, 06.10.2017

Европейските акции са на ръба на по-ниско ниво тази сутрин. Индексът Stoxx 600 е поведен надолу от компаниите за продажба на дребно и комунални услуги. това каза пазарният анализатор Брий Тейлър, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. 

"Инвеститорите продължават да следят Испания след незаконния референдум за независимост в Каталуния в неделя. Политическо и финансово напрежение надвисва върху бунтуващия се регион, тъй като днес ще се проведе заседанието на министър-председателя на Испания и кабинета му". 

Доходността по европейските облигации расте, а еврото отслабва, удряйки най-ниското ниво от август насам, каза Тейлър.

"Имаме данни и от най-голямата икономика на Европа. Заводските поръчки в Германия са скочили през август – знак за това, че икономиката се е насочила да продължи своя растеж. Поръчките са се увеличили с 3,6 % , далеч надхвърляйки очакванията на икономистите за 1,7%. Доходността по 10-годишните германски облигации е нагоре с 3 базови пункта. Това е най-високото ниво от повече от 2 месеца".

Паунда падна до най-ниското ниво от месец, след като бивш министър в кабинета обяви, че ще започне кампания за сваляне на Тереза Мей от поста министър-председател.

Последни новини
Още от В развитие