В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Трейдърът трябва да намери своето индивидуално предимство

Стефан Трашлиев във В развитие, 05.10.2017

Класическите знания не са достатъчни, за да бъде човек успешен на финансовите пазари. Това, което учим се отнася предимно за миналото на цената. Същинската работа на трейдъра е в настоящия момент. Трейдърът има задължението непрекъснато да прави избори - той взима решения. Това каза трейдърът Стефан Трашлиев, автор на новата електронна книга "Решенията на трейдъра", разпространявана безплатно, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

"Трейдърът трябва да си даде ясна сметка, че колкото и да стане добър в анализа и прогнозирането, пазарът винаги остава неопределен. Това се дължи на факта, че пазарните участници непрекъснато се сменят и ние нямаме информация как големите пари смятат да задвижат пазара в следващия период от време. За това винаги трябва да сме готови за промяна".

Трейдърът трябва да открие своето индивидуално предимство пред останалите участници на пазара, защото всеки е излязъл на пазара, за да спечели и "никой доброволно не си дава парите", отбеляза събеседникът. "За да вземаме от пазара повече, отколкото му даваме, трябва да имаме някакво предимство пред останалите. Задължително трябва да изучим класическите знания, но трябва да ги възприемаме критично - от гледна точка на това, че няма да ни доведат автоматично до успех".

По думите на Трашлиев инвеститорите трябва "да се научат да гледат зад графиката".

"Често графиката ни изкушава да грешим, защото ни увлича в някакво движение. Ние трябва да се съсредоточим върху това какво предизвиква съответните движения".

 

Последни новини
Още от В развитие