В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Цифровизация = прогрес, но за целта е нужна съвместна работа

Мария Габриел, еврокомисар по цифровата икономика и цифровото общество, В развитие, 02.10.2017

Цифровизацията засяга всички сектори от обществото и икономиката. Тя е част от нашето ежедневие, искаме или не, тя променя начина ни на живот в положителна насока. Но за да имаме успех в тази сфера, са нужни обединение и екипна работа.

Това коментира българският еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел. Предаването е „В развитие“, водещият – Делян Петришки.

„Никоя страна не бива да се чувства или да бъде изключена от този процес. Ако искаме Европа да бъде глобален лидер и да има силни позиции на международната сцена, то в този процес трябва да участваме всички – институции, граждани и бизнес“, заяви още Габриел.

По този начин ще може предложенията, които са на масата за преговори, да се превърнат в реалност, добави българският еврокомисар.

По думите на госта в студиото Европа все още е лидер в някои технологични сектори като нанотехнологиите например, но в миналото са били допуснати грешки, които са позволили страни като Китай и САЩ да ни изпреварят в дадени сфери. Такава са мобилните технологии.

„Нужно е да ускорим ритъма. За това е нужна координация с цел да не повтаряме старите грешки“, каза събеседникът в предаването.

Кои са бариерите, които все още възпрепятстват излизането на малкия и среден бизнес на най-големия единен пазар – европейския? Какви са начините за тяхното премахване?

В разговора Мария Габриел даде отговор на тези и други въпроси, направи обзор на свършеното от началото на мандата си, както и направи обстоен коментар по редица важни за цяла Европа теми. Бяха представени и бъдещите ангажименти на ЕК в сектора, както и приоритетите на предстоящото българско европредседателство.

 


 

Последни новини
Още от В развитие