В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Начините, по които ВУЗФ изгражда така необходимата връзка образование-бизнес

Интервю с президента на ВУЗФ Апостол Апостолов, В развитие, 02.10.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Опитваме се да работим в тесен контакт с бизнеса, особено в областта на застраховането, банковото дело, одита. Опитваме се да получаваме от бизнеса необходимите изисквания в специалностите, в които има нужда да бъдат обучени кадри.

Това коментира в интервю за бизнес редактора на Bloomberg TV Bulgaria Таня Харизанова президентът на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) Апостол Апостолов. Разговорът, повод за който бе откриването на новата учебна година в университета, бе излъчен в рамките на „В развитие“ с водещ Велко Каменов.

„От друга страна, по-конкретно в магистърското обучение, имаме т.нар. „специализирани магистратури“, в които определени работодатели дефинират нуждите си. От своя страна бизнеса дава част от преподавателите, които да подготвят студентите с този набор от знания, които ще бъдат необходими на конкретния работодател“, добави Апостолов.

„Това, върху което искаме да наблегнем, е да популяризираме още повече университета в рамките на страната, за да могат повече млади български икономисти да учат в нашето учебно заведение“, каза още той.

„В момента повечето студенти в университета са от областта на столицата. Нашата цел е да реализираме института в рамките на цялата страна. За тази цел още със започването на учебната 2017/2018 стартирахме редица мероприятия, за да популяризираме университета“, посочи президентът на ВУЗФ.

 

Последни новини
Още от В развитие