В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Спортуващите служители са по-продуктивни от пасивните

Виктор Косконел във В развитие, 29.09.2017

За да не спортуват хората се оправдават най-вече с липсата на време, но според мен основната причина е липсата на здравна култура. Това каза изп. директор на Содексо България Виктор Косконел в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

"Има и обективни причини за това хората да не спортуват - може да няма удобен спортен център в близост до тяхното жилище или работно място или да изпитват финансови трудности, но в момента има достъп и до много лесни и достъпни опции и това ще промени поведението на хората". 

49% от европейците не са физически активни, сочат данните от проучването Eurobarometar. По данни на изследването 51% от българите твърдят, че никога не се включват във физически активности. По повод Европейската седмица на спорта Содексо България стартира инициатива под мотото All You Need To Be Fit.

Какво сочат проучванията по повод продуктивността на служителите, които спортуват спрямо тези, които не са толкова физически активни? Как компаниите могат да стимулират физическата активност на служителите? Какво представлява инициативата All You Need To Be Fit?  

 

Последни новини
Още от В развитие