В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как България да стане топ дестинация за здравен и спа туризъм

Чила Мезоси във В развитие, 29.09.2017

България трябва да предприеме някои решителни стъпки, за да стане по-разпознаваема дестинация за здравен и спа туризъм. В момента страната е позната най-вече с възможностите за морски и ски туризъм. Това коментира Чила Мезоси, главен мениджър на Унгарския туристически офис в Германия и Швейцария и член на борда на Европейската СПА асоциация, в интервю на Вероника Денизова за предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria. 

Един от ефективните начини за насърчаване на спа туризма е чрез субсидиране от страна на държавата. В Унгария за всяко евро под формата на туристическа такса, правителството отпуска още едно евро на местните власти. Така те получават повече приходи, имат мотивация да отчитат реалните настанявания и инвестират повече в инфраструктура и маркетинг, обясни събеседничката. 

Изключително важно е и да се постигне добро сътрудничество между медицината и туризма, каза Мезоси. По думите й процедурите и услугите на спа центровете трябва да са много качествени, медицински обосновани и изпълнявани от опитни специалисти. 

Какво още може да направи България, за да увеличи популярността си като дестинация за здравен и спа туризъм, вижте във видеото. 

Последни новини
Още от В развитие