В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Новата капсулация на Северна Корея - една от най-големите заплахи днес

Джени Таун във В развитие, 28.09.2017

Новата капсулация на режима в Северна Корея е една от най-големите заплахи за съвременния свят днес. Тя може да има непредвидими последици в бъдеще и за това трябва да се мисли как да се деескалира напрежението, вместо допълнително да се притиска ситуацията. Това каза Джени Таун, управляващ редактор на 38 North, в директно включване от Вашингтон за предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.  

По думите на Таун президентът Тръмп с изявленията си направи по-трудно да се убеди Северна Корея, че САЩ могат да бъдат партньор, който да преговаря и да търси дипломатическо разрешаване. "Аз смятам, че освен икономическите санкции, трябва да има повече дипломатически преговори, чрез което да се предотврати погрешната интерпретация, която може да предизвика по-голяма война". 

"Това, което липсва, е директна дипломация със Северна Корея". 

Ситуацията няма лесно разрешение. Вече знаем, че преговорите със сигурност ще бъдат трудни, каза още събеседничката.

"Всеки път, когато САЩ реагира на агресивни действия на Северна Корея, това създава образа на САЩ като враг в Северна Корея".

Преди Тръмп реториката на САЩ е била доста по-широкоспектърна и е имало различни знаци, обясни Таун. "Като говорим за повече санкции това всъщност затваря нашия достъп и рискът от капсулация е по-голям. Така че това може да се окаже доста контрапродуктивно за създаване на по-добра среда и за сближаване със Северна Корея". 

Последни новини
Още от В развитие