В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

България е правилно място да започнеш своя бизнес

Георги Ганчев и Андрей Тасков във В развитие, 28.09.2017

Когато един стартъп търси финансиране, е важно не просто да се намери кой да даде пари, а да се намерят хора, които ще ти дадат съвет и ще те подкрепят в труден момент, защото при стартъпите трудни моменти винаги има. Това каза Георги Ганчев, гл. технически директор и съосновател на Coursedot, компанията, наградена с приза "Стартъп на годината" в състезанието Central Europe Startup Awards. В предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова гостът заяви, че "бизнес средата в България е доста благоприятна за стартиращи компании. "Има достатъчно венчър фондове за размера на страната ни, има различни инициативи, потребителски групи във Facebook, които дават много знания. Стартъп средата през последните години става все по-приятна и по-приятна".

"Изключително позитивно бе, че успях да се докосна и че съм част от стартъп средата в България, защото се вижда огромния потенциал, будните хора, които са суперактивни и дават всичко от себе си, за да успее техният малък бизнес и някой ден да се превърне в мултимилиардна корпорация. Не смятам, че нашата среда е неблагоприятна. България е доста правилно място да започнеш своя бизнес. От гледна точка на това, че има доста технически грамотни хора и специалисти оперативните разходи биха били по-ниски, отколкото ако решиш да стартираш бизнес някъде другаде в Европа, а качеството не отстъпва по нищо", каза от своя страна Андрей Тасков, бизнес анализатор в Klear, стартъпът, отличен като "Най-добра финтех стартираща компания". 

На специална церемония тази седмица бяха отличени най-добрите стартъпи в България, участващи в състезанието Central European Startup Awards , организиран от Асоциацията на българските лидери и предприемачи ABLE. Следващата стъпка е регионалното състезание, което ще се случи на 23 ноември отново в България - в София Тех Парк. Международната церемония ще отличи най-успешните стартъпи в Австрия, Полша, Чехия, Сърбия, Словения, Словакия, Хърватия, Румъния, Унгария и България. 

Какви са иновативните идеи, залегнали в основата на отличените стартиращи компании? Какъв е бизнесмоделът им и как са намерили финансиране? Какви са основните предизвикателства и какви са плановете и надеждите им за развитие?

Последни новини
Още от В развитие