В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Планове и инвестиции на Монбат АД

Атанас Бобоков, Монбат, В развитие, 27.09.2017

Стремим се да диверсифицираме нашите продажби, за да сме по-добре позиционирани в един пазар, който ще расте със страшна сила през идните няколко години. Това каза Атанас Бобоков, главен изп. директор и председател на СД на "Монбат", в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. "Очакванията са в света пазарът на литиевойонните батерии да се удвоява всяка година. Особено силен бум се очаква в Близкия изток. САЩ и Европа изостават".  

"Много е важно да си прецениш и да не влизаш там, където не ти е мястото и да не се конкурираш с Мъск и с други компании, които строят дори по-големи от Мъск. Тези компании са наистина превратна точка при автомобилите, но ние не искаме да влизаме там. С покупката си в Германия се целим в нишови приложения, като навлизане в отбранителната индустрия". 

Всички са много въодушевени и от това, че вече имаме и литиевойонна компания и то в Германия, каза още гостът. "Очакват да видят нещо, което да им покажем, което да е бъдещето в нашия бизнес. Най-важното обаче е, че това са решения, които се вземат от нас, не зависят от конюнктурни или други обстоятелства. Целенасочено вървим към повишаване на продажби, повишаване на рентабилност. Всички тези инвестиции, които се правят и които се планират са насочени към едно - да станем далеч по-конкурентоспособни". 

"Рядко се постига от батерийните компании със собствени мощности да покриват целите си нужди от рециклиране, но веднъж постигнато това е нещото което те отличава от останалите и това веднага се вижда в рентабилността, а ние сме го постигнали". 

Каква е историята на придобиванията на Монбат в Германия? Ще има ли нова емисия на Монбат?

Последни новини
Още от В развитие