В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Панаирът в Пловдив е отражение на развитието на икономиката

Д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, В развитие, 26.09.2017

На Международния технически панаир в Пловдив 2017 присъстват над 600 фирми от 40 държави, които предлагат иновативни продукти и качествени индустриални стоки и услуги, каза главният директор на Международен панаир Пловдив д-р Иван Соколов в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

По думите му те имат желанието да покажат своите предимства пред клиентите.

„Водеща е строителната инфраструктурна техника, която показва новости, заради плановете на правителството и нуждата от подобряване на всичко, свързано с инфрастурктура, както и с другото строителство. Неслучайно тази част от панаира е най-мащабна“.

Соколов посочи, че следващият силен отрасъл е машиностроенето, което на база на добре развиващата се икономика отговаря на нуждата машиностроителни услуги.

„Фирмите са се подготвили с иновативни продукти, които показват висока модернизация и усъвършенствани технологии“.

Той каза още, че има български компании, които са в партньорство с водещи компании като Siemens и др., което според него показва, че българските иновативни продукти се ценят.

„Ще се проведе и първият инвестиционен форум „Индустрия 4.0“, което е показателно, че и компаниите имат нужда от обмяна на опит и информация“.

Соколов смята, че панаирът е отражение на развитието на икономиката.

„След като има увеличен БВП и увеличение на продажбите, следователно компаниите разширяват периметъра на стоките и услугите, които предлагат, за да могат да вземат по-голям пазарен дял“.

 

 

 

Последни новини
Още от В развитие