В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Неограничени ли са възможностите на работата от дистанция

Етиен Янев във В развитие, 22.09.2017

Според проучване на Strategy Analytics над 40% от хората ще работят от дистанция до 2020 година. Това вече е сериозна тенденция в САЩ, особено с влиянието на някои големи, международни компании. Това каза експертът по социални мрежи Етиен Янев в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов. 

Новата тенденция е работата от дистанция и тя контрастира на стандартният работен процес, който протича във времевия интервал от 9 до 17 часа, каза гостът. "Тя включва и възможността хората да работят от всички точки на света, посредством дигитална комуникация между тях". 

"Компании, които са възприели този принцип на работа, разполагат с кадри от цял свят. Не се ограничават със специалисти от един определен пазар, а за самите служители това означава те сами да изграждат работната среда, бидейки вкъщи, близо до семейството си или на хубав, екзотичен плаж". 

Какви са възможностите и рисковете, които крие дистанционната работа? Съществува ли и обратна тенденция - компании да връщат на работните месата в офисите персонал, който работи дистанционно? Кои са секторите, които са най-подходящи за прилагане на този тип начин на работа?

Последни новини
Още от В развитие