Daimler отправи сериозно предизвикателство към Tesla

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Investor.bg, 22.09.2017

По време на честването на 20-годишнината от първата копка на фабриката си в Тускалуса, Алабама, от германския автоконцерн Daimler обявиха плановете си да инвестират нови $1 млрд. в завода. Този ход се очаква да създаде минимум 600 нови работни места. Акцентът тук е, че голяма част от новите съоръжения ще бъдат използвани за производство на електромобили.

Това каза в технологичния си коментар в рамките на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов.

„Фактически заводът в Алабама ще стане петият в световен мащаб център за производство на електрически батерии. Daimler също така ще стане първата европейска компания, която ще сглабя плъгин автомобили в САЩ“, добави той.

Акцентът всъщност е конкуренцията с Тесла, като заводът е сериозна крачка към по-сериозното навлизане на германския автопроизводител на пазара на електромобили в САЩ. Моделът на компанията на Илън Мъск Model S през миналата година надмина по продажби Mercedes S-Class и BMW 7, коментира Попов.  

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути