В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Вечният канцлер: феноменът на дългото управление в Германия

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, В развитие, 19.09.2017

Който иска да знае защо Меркел управлява толкова дълго без сериозна конкуренция, трябва да потърси отговора извън нейната партия. Това коментира главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

„Зелените, които би трябвало да са естествените политически противници на консерваторите, хвалят канцлера. Защото Меркел направи това, за което Зелените винаги са настоявали: отказ от ядрената енергия и радушен прием за бежанците и търсещите убежище“.

По думите му и Зигмар Габриел, бивш лидер на Социалдемократическата партия и настоящ външен министър на Германия, чиято партия изглежда обезсилена за дълго време напред - именно заради ролята си на малкия партньор в голямата коалиция - говори добри неща за "вечния" канцлер.

Попов цитира и думите му от последното заседание на Бундестага преди изборите, когато той я определи като "винаги честна, винаги издръжлива".

„Да споменем също и за един германски феномен - на дългото управление: Конрад Аденауер беше канцлер в продължение на 13 години; Хелмут Шмит - почти 9; Хелмут Кол - цели 16; Герхард Шрьодер изкара на поста 7 години“.

Главният редактор добави още, че откакто Ангела Меркел е канцлер на Германия, в Италия се сменили общо 7 министър-председатели.

 

 

Последни новини
Още от В развитие