В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Какво видяхме на автосъбитието на годината – салона във Франкфурт

Константин Томов, водещ на Колела и гл. редактор на Automedia, В развитие, 18.09.2017

Няма никакво съмнение, че електификацията и автономното управление са двете основни насоки, по които е поела автоиндустрията. Но като че ли изложението във Франкфурт е първото такова, на което се забеляза известно охлаждане в тази сфера, породено от здравия разум.

Това коментира в ефира на „В развитие“ с водещ Делян Петришки главният редактор на Automedia.bg и водещ на автопредаването на Bulgaria ON AIR „Колела“ Костантин Томов.

Да, ясно е, че това е бъдещето, но бе показано разбиране, че това няма да стане днес, няма да стане и утре, посочи гостът в студиото.

На какво се дължи неучастието на рекорден брой марки на тазгодишния форум?

Обикновено тези, които не участват, нямат какво толкова ново да покажат – примери са „Пежо“ и „Нисан“, се разбра от думите на автожурналиста.

Други фактори са и огромните цени за участие в изложението, което някои автопроизводители избират да си спестят, посочи още той.

Според Томов обаче въпреки този тренд форуми като този във Франкфурт далеч не са обречени, напротив – те са местата, където се представят всички най-важни тенденции в областта, мястото, на което всеки може да „свери часовника си“ с бъдещето на автоиндустрията.

Константин Томов също така бе специален пратеник на Investor Media Group на изложението във Франкфурт, където проведе интервюта с някои от ключовите фигури в автоиндустрията към настоящия момент.

Последни новини
Още от В развитие