В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Български стартъп за електромобили е сред номинираните финалисти в СESA

Инж. Калин Цеков, изп. директор на Navigato, В развитие, 08.09.2017

Българският стартъп Navigato е сред номинираните финалисти в категорията „Интернет на нещата“ в конкурса Central European Startup Awards. Инж. Калин Цеков, изпълнителен директор на Navigato, гостува в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова, за да разкаже повече.

По думите му началото е поставеното с мобилно приложение, което позволява на водачите на електромобили да се отбележат от дадена зарядна колонка, за да знаят другите, че тя е заета. След това се създава SAS платформа, насочена към бизнеса и крайните потребители. Накрая се добавя и контролер от „Интернет на нещата“.

Той обясни, че неуправляемите зарядни станции се оказали проблем в Европа, САЩ и Азия.

„Може да вземете този контролер, да го поставите на вашата зарядна станция без никакво разглобяване  и нарушаване на стандартизацията, и тази станция да стане „умна“ за броени минути“.

Изпълнителният директор отбеляза, че в последните версии на контролера се използват много иновативни материали като графен.

„Колкото до крайните потребители – всеки собственик на електромобил има зарядна станция в гаража си или в блока. Чрез нашата платформа може да я отдаде за публично ползване“.

 

Последни новини
Още от В развитие