В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Стипендиантската програма на БФБ-София

Георги Български и Иван Ангелов във В развитие, 30.08.2017

Георги Български и Иван Ангелов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Български и Иван Ангелов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В годините сме забелязали, че един от основните проблеми на нашия бизнес са добре подготвените експерти и преди 5-6 години стартирахме пакет от инициативи как да подготвим най-добре талантите на българския капиталов пазар така, че те да останат, да се реализират в българия и да бъдат на нашето място след 5 или 10 години. Това каза Георги Български, БФБ-София, в интервю на Наталия Николаева, Bloomberg TV Bulgaria, за предаването "В развитие".

"CFA стипендията е една от тези програми, която набелязахме. Сега е четвъртото издание на програмата. CFA сертификатът е най-разпознаваемият, най-пълният, най-сложният и най-всеобхватният във финансовия сектор и е гарант за качество и най-вече за високи етични норми за хората, които са покрили програмата. Това е и причината да стартираме инициативата и да предоставяме стипендии в тази област", каза Български. 

Интересът към програмата е доста голям, допълни събеседникът. "Ние предоставяме по две стипендии всяка година. Кандидатстват над 25-30 човека, до изпит допускаме между 15 и 20 човека, като всички печелят. Това е много важно. Защото начинът, по който провеждаме конкурса, наподобява много изпита за CFA сертифицирането. Независимо дали кандидатът е избран за стипендиант или не, той вече е извървял пътя на реалния изпит и ще бъде една крачка напред, когато се явява на самия изпит". 

"Програмата на борсата Вече бях решил да преследвам CFA сертификата, като един от най-признатите сертификати в сферата на финансите и програмата на борсата можеше да ми предложи две неща. Едното е да преценя доколко мога да се справя с това предизвикателство, защото условията, по които се провежда изпита на БФБ, наистина са аналогични на сертификационния изпит. Другото беше самата финансова подкрепа. И за двете неща БФБ успя да ми помогне", сподели стипендиантът Иван Ангелов. 

До 8 септември се подават документите за участие в тазгодишния конкурс на БФБ-София за две стипендии за явяването на конкурс за сертификат CFA. Какви са изискванията към кандидатите? Каква е реализацията на стипендиантите, преминали програмата до момента? Какво представлява CFA сертификата и как човек се подготвя за него? Какви други инициативи за подобряване на финансовата и инвестиционна култура у нас провежда БФБ-София?

Очаквайте видео с целия коментар. 

Последни новини
Още от В развитие