В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Пред лицето на предизвикателствата на новата учебна година

Николай Радулов във В развитие, 29.08.2017

Българското училище придоби много по-съвременен облик и много от нашите училища са прекрасни. За да бъде осъвременявана базата и да се въвеждат модерни средства за обучение е нужно директорите да правят повече икономии, каза още гостът. Това каза директорът на 176 ОУ, с. Негован, Николай Радулов в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

"Ние имаме и голяма подкрепа от дирекция Образование. Имаме много добри специалисти там, които ни подкрепят и когато видят, че имаме желание, ни подпомагат значително. Когато има нужда от ремонт, това се заявява и се получават средства, които никак не са малко - 14 000 лева. Ние можем да направим много неща с тях".

Причината за това деца да отпадат от образователната система според госта е, че това, "вероятно, са деца от ромското малцинство и причината е техния манталитет". "В повереното ми училище аз имам такива деца и нямам този проблем. Децата са социализирани, участват във всички дейности в училището. Аз съм осигурила, разбира се, допълнително храна, имаме мляко, имаме плод и може би това ги задържа, но по никакъв начин не се различава от останалите деца".

Какъв е начинът да не се позволява децата да отпадат от училище?

Последни новини
Още от В развитие