В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

България може да се развива като стожер на сигурността и мира на Балканите

Златко Желев, гл. редактор на Dnes.bg, 28.08.2017

Миналата седмица безспорно посещението на Макрон бе тема номер едно. България страшно много се вълнуваше Еманюел Макрон и съпругата му в страната и да разберат за тяхната връзка. Факт е, че успяхме да получим и коментари за подкрепа от страна на Франция в чакалнята на еврозоната. Това каза Златко Желев, гл. редактор на Dnes.bg, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов.

"Вълнуващо бе. Интересно бе изказването на Макрон, че България е стратегически важна за Европа, защото се намира на два часа път от Крим и на два часа от случващото се в Турция. Това е показателно за мисленето на европейските лидери и се надявам все повече да се осъзнава, че се намираме на ключово място - на Балканите". 

"България може да се развива като стожер на сигурността и мира на Балканите".

Все по-ужасяваща ще става демографската криза в България ако няма ясна политика на правителството, каза Желев по повод последната статистика, която бе огласена, за раждаемостта в България. "Няма как с 35 лв. детски тя да гледа детето си. Няма как с 350 лв. майчински тя да успее да обгрижи това дете. Няма как да казваш, че българката трябва да ражда, ако нямаш насочена политика".

Защо обещанието на България да подкрепи борбата на Макрон срещу социалния дъмпинг се оказва двузначно и със странна логика? По какъв начин в момента Brexit е двустранно извиване на ръце?

Последни новини
Още от В развитие