В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Кои са най-горещите тенденции в IT сферата

Светослав Димов, изп. директор на dev.bg, и Митко Василев, Comuunity manager в платформата, В развитие, 28.08.2017

Най-актуалните тенденции в сферата на IT, резонно фокусиращи върху себе си най-голям интерес, са machine learning, data science, изкуственият интелект като цяло, такива, свързани с програмирането като Java, Internet of Things и т.н

Това посочи във „В развитие“ Митко Василев, Comuunity manager в най-голямата българска IT общност dev.bg. Гост в студиото бе и изпълнителният директор на проекта Светослав Димов. Dev.bg бе организатор на най-голямото изложение за IT специалисти у нас, което събра над 450 души от бранша в столицата.

По думите на Василев именно това е причината да бъдат организирани подобен род събития, в които специалисти в областта, работещи у нас и в чужбина, както и представители на водещи IT компании да споделят експертизата си.

От своя страна Светослав Димов сподели детайли от скорошното събитие – изложението се е състояло от 12 събития от различните сфери на IT сектора, обединени в един ден, в който освен лекции е имало и много възможности за обратна връзка между лекторите и зрителите и натрупване на ноу-хау от участниците. Своеобразен „проблем“ е била и невиждано високата посещаемост, посочи той.

Отворен ли е българския бизнес за новите тенденции в IT сферата?

 

Последни новини
Още от В развитие