В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Какво си казаха централните банкери в Джаксън Хол

Преслав Райков във В развитие, 28.08.2017

Разочароващи бяха изказванията на централните банкери в Джаксън Хол. Очакваше се да споменат малко повече, но и двамата бяха доста коректни и обрани в изказванията си. Това каза финансовият анализатор Преслав Райков в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов. 

Джанет Йелън не намеси монетарна или парична политика, а направи един обзор след кризата - какви регулации и спасителни мрежи са успели да изградят пред банките, пред големите финансови дружества, пред застрахователите, каза Райков. "Тя се фокусира върху финансовата стабилност и върху това, че тези регулации са необходими и не сме твърде пререгулирани, защото много лобисти на банковата индустрия твърдят, че тези свръхрегулации забавят икономиката. Йелън даде знак, че това не е така". 

"Марио Драги предостави малко повече изненада и раздвижи пазарите, защото Йелън въобще не го направи. Той се съсредоточи върху глобалната търговия и страховете от протекционизъм, които се ширят в Европа и в САЩ. Даде ясен знак, че ЕЦБ е против това и посоката, която те ще поемат е борбата с протекционизма". 

Последни новини
Още от В развитие