В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Превозвачите са несъгласни с искането на Макрон

Йордан Арабаджиев, Съюз на международните превозвачи, В развитие, 25.08.2017

Директивата за командироването под формата на уж социална справедливост има скрит подтекст, а той е българските превозвачи да бъдат докарани до състояние на фалит и всички техни шофьори да отидат да работят за фирми от старите страни членки на ЕС. Това заяви изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев в ефира на предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Ако тази директива за командироване на мобилните работници бъде приета, това ще бъде много сериозен удар върху българския транспортен бизнес. И ние в никакъв случай няма да подкрепим такива действия от страна на нашите компетентни органи“.

Според Арабаджиев целта на директивата е превозвачите от Централна и Източна Европа да бъдат изхвърлени от европейския пазар, за да могат после, поради огромния недостиг, тези свободни шофьори да отидат и да работят във фирмите от Франция и Германия.

„И така те ще ни изхвърлят.  Няма да бъдем конкурентоспособни и това ще доведе до масови фалити в сферата на международния транспорт“.

По думите му командироването не е подходящо за мобилни работници, а за такива, които престояват определен период от време в дадена страна - например строителна фирма, която работи няколко месеца.

„При положение, че международният транспорт осигурява 14-15% от БВП на страната, при всички положения рестриктивните мерки ще доведат до фалити и всичко ще пострада надолу по веригата“. 

 

Последни новини
Още от В развитие