В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Още не е сложен краят на съдебната сага с шефа на Samsung

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, във В развитие, 25.08.2017

Присъдата на шефа на Samsung Лий Дзие Юн е ефективна, но разбира се, може да се обжалва и защитниците на Лий вече заявиха, че ще обжалват тази присъда. Но е факт, че вече имаме едно решение на тричленния съд и то е пет години лишаване от свобода за Лий. Това каза главният редактор на Investor.bg  Бойчо Попов в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов. 

"Тази присъда не е изненада, дори се очакваше тя да бъде по-голяма. Прокурорите настояваха за 12 години. Реакциите в Южна Корея на доста голяма част от обществото и обществените лидери бе, че решението на съда е било доста снизходително". 

От друга страна се очаква след потвърждаването на тази присъда той да не се радва на толкова снизходително отношение от страна на властите, на каквото се радваше неговият баща, който също бе осъден преди повече от 10 години, макар и на по-малък срок - 4 години. 

Накъде поема Samsung от тук нататък? Впечатляват ли се инвеститорите от съдебната сага? Готово ли е корейското общество да се насочи към малко по-прозрачно отношение между бизнеса и политиката?

Последни новини
Още от В развитие