В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

БФБ вече отбелязва рекордни обороти през 2017

Веселина Василева, Investor.bg, във В развитие, 25.08.2017

Отбелязват се рекорди вече през 2017 на БФБ от гледна точка на оборота на борсата. От началото на годината до този момент оборотът надмина целия изтъргуван обем за 2016. Това каза Веселина Василева, Investor.bg, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов. "В понеделник надмина 419 млн. лв., като за цялата минала година той възлезе на 416 млн. лв. С оборота от над 20 млн. лв. тази седмица, който отчете борсата ни приключваме с над 428 млн. лв. оборот".

"Независимо от пониженията, които наблюдаваме в последните вече повече от пет борсови сесии, защото червената вълна на Българската фондова борса започна още в края на миналата седмица, изтъргуваният обем остава на доста високи нива, особено в сравнение със стойностите, които бяхме свикнали да виждаме за това време на годината". 

Това, което се наблюдава като тенденция през летните месеци, в началото учуди инвеститорите. Но пазарните участници започнаха да свикват с това да виждаме по-големи обеми, каза още Василева. "Така че оборотът ще бъде значително по-висок от миналогодишния".

"Предстои да видим и какви ще бъдат прогнозите на анализаторите. Тепърва предстоят и събитията, които всички ние очакваме. До момента всички участници на пазара са по-скоро подгрявани от различни новини и може би това се отрази на тези обороти".

Последни новини
Още от В развитие