В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Залезът на Twitter може да настъпи и без Тръмп

Гл. ас. д-р Мартин Осиковски, УНСС, В развитие, 21.08.2017

Навлизането на Twitter като инструмент за комуникация на западните политици не е нещо ново и учудващо. То е процес с натрупана история и в никакъв случай не става въпрос за свръхново явление в политиката. Това каза гл.ас. д-р Мартин Осиковски от Университета за национално и световно стопанство в ефира на предаването „В развитие“ с водещ Велко Каменов.

“Twitter не започва с Тръмп, вероятно няма и да приключи с него. Мрежата ще приключи поради други причини“. 

Д-р Осиковски посочи, че акциите на компанията поевтиняват абсолютно последователно, без никаква промяна в тенденцията от 2013 насам, като обезценката към днешна дата е с над 60%.

„Залезът на мрежата няма да настъпи с отдръпването на Тръмп. Ще настъпи поради това, че Twitter не се развива в многообразни посоки по примера на своите преки конкуренти“.

Той обясни още, че у нас посланията на терена на политическата комуникация са емоционални послания и вървят след крясъка на деня.

„Затова българските политици използват Facebook – той предлага по-богат набор от механизми за изразяване на съдържание. Освен това няма ограничение в дължината на съобщението, което на свой ред позволява съобщението да изразява много по-широка палитра от емоции“. 

 

Последни новини
Още от В развитие