В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Договорът за добросъседство обостри ли драмата между Сърбия и Македония

Златко Желев, Dnes.bg, във В развитие, 21.08.2017

Златко Желев, главен редактор на Dnes.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Златко Желев, главен редактор на Dnes.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Много ми се иска договорът за добросъседство между България и Македония да не е доналял масло в огъня, който се разгоря между Сърбия и Македония. Но според мен има и доза истина. Това каза Златко Желев, главен редактор на Dnes.bg, в своя обзор на изминалата седмица в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. 

"Факт е, че наистина от нахлуването, от кървавата нощ в македонския парламент, двустранните отношения между Скопие и Белград доста се изостриха. Но ми се струва, че и нашия договор е спомогнал доста за това Белград да изтегли всичките си дипломати от посолството. Тепърва тази тема ще се развива и ще видим до къде ще стигнат нещата". 

След представянето на Григор Димитров в Синсинати той трябва да продължи да надгражда, а не просто да следва инерцията, каза още Желев. "През годините той успя да се съхрани психически и показа на целия свят, че няма непобедими срещу него и може да спечели всеки турнир". "Трябва да си повярва, психически да е устойчив и да продължава".

Кои са аномалиите и защо са допуснати нередностите по "Натура 2000"? Трябва ли да подкрепяме начина, по който бе извършена акцията против шума в Слънчев бряг? Защо се стигна до проблема и какво е решението?

Очаквайте видео с целия коментар. 

Последни новини
Още от В развитие