В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Проблемите и предимствата на това да правиш стартъп в България

Иван Георгиев и Евгени Борисов, съоснователи на Pontica Solutions, 18.08.2017, В развитие, 18.08.2017

Основно стартъпите, не само в България, а и по света, са високотехнологични компании. Просто такава е тенденцията. В този ред на мисли най-голямото предизвикателство пред стартиращите компании наистина е намирането на правилните кадри.

Това посочи във „В развитие“ с водещ Вероника Денизова съоснователят и бизнес директор на Pontica Solutions Иван Георгиев. Гост в студиото бе и другият съосновател на компанията и неин директор „Операции“ Евгени Борисов. Двамата участват в предаването в светлината на наскоро спечелената от тяхната компания награда Bronze Stevie в Международните бизнес награди Stevie 2017 в категорията „Стартъп на годината“.

„Всяка стартъп компания има на картата си планове за разрастване в чужбина. Опитваме се да мислим доста обширно и доста напред. Но пък също така смятаме, че България и по-конкретно София, Пловдив, Варна и по-големите градове са наистина един стартиращ хъб, който в момента позволява страхотни условия за развитието не само на стартъп компании, а и на вече утвърдени такива“, каза на свой ред Евгени Борисов, според когото едно от основните предимства на България като аутсорсинг дестинация е високото качество на кадрите в сравнение с други подобни развити дестинации като Индия, Филипините, Румъния и др.

Гостите в студиото също така разказаха пространно за проекта си, за спечелената награда, както и за условията за правене на бизнес у нас.

 

Последни новини
Още от В развитие