В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Новите тенденции в бизнес стратегиите – акцент върху личностното начало

Д-р Антонина Кардашева, психолог и бизнес консултант, В развитие, 15.08.2017

„Смарт“ стратегиите за бизнеса се развиха в България поради динамиките на бизнеса. Тези стратегии са рецепта за холистичното здраве на организациите, ориентирано към успеха.

Това заяви гостът в студиото на „В развитие“ с водещ Вероника Денизова – психологът и бизнес консултант д-р Антонина Кардашева.

„В съвременния свят на динамика на промени всички желаем да успяваме да имаме доходи и пазарен дял. Всичко това зависи най-вече от това, доколко осъзнаваме какви ресурси има в организацията и най-вече в личностните фактори, които управляват този бизнес", посочи още тя.

„Смарт стратегиите са свързани с диференциацията на индивидите в организацията, с лидерското отношение, с управлението на отношението на клиентите, с това към продуктовия профил, към профила на клиента, към пазарния дял. Всичко това е една комбинация от много подходящи подходи за изследване плюс стратегическо планиране в кратък период от време", допълни гостът в студиото. 

„Ако доскоро приоритетно се гледаше на това, как се развиват човешките ресурси и какви са механизмите на мениджмънта и доколко една длъжностна характеристика е устойчиво създадена, за да може да се използва целия потенциал на персонала, сега изключително много се обръща внимание на преживяването на всеки служител в организацията", каза д-р Кардашева. 

„Обръща се внимание на лидерството, силно навлязоха подходи, които изследват и развиват психологическите умения като коучинг, менторство. В съвременната бизнес среда се говори за директори по щастие, за удовлетворени служители, за щастливи екипи, за висококонкурентни служители с индивидуални цели и подходи. Все повече се създава среда за приоритизиране на служители. Новите подходи са свързани с продажбените умения, с идеята, че продаваме емоция, а не продукт", допълни бизнес консултантът. 

 

Последни новини
Още от В развитие