В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Пазарите реагираха на спадащия риск

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, 14.08.2017

Пазарните настроения реагират на намаления риск, който бе обхванал пазарите миналата седмица. Това каза пазарният анализатор Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

"Вече са налице първите признаци на отслабване на риска - акциите на европейските пазари последваха Азия и се повишават. Това се случва, докато перспективата за война между САЩ и Северна Корея избледнява.  В резултат убежищата, включително златото, облигациите и йената се понижават".

За финансовите пазари това означава че Stoxx 600 е напът да отбележи първата си печалба от 4 дни насам, каза Килхоф. "Основният индекс се повиши с повече от 1%- най-голямото покачване от повече от седмица на база затваряне. Междувременно британският FTSE 100 скочи с половин процент, докато германският DAX се повиши с 1 процент - най-голямото покачване за повече от седмица и за двата индекса".

Великобритания се опитва да върне импулса си в преговорите за Brexit тази седмица, като публикува план на преговорните си позиции, каза още анализаторът. "Правителството планира да издаде 3 материала за дискусии преди следващите преговори, които трябва да започнат на 28 август в Брюксел. През уикенда финансовият министър Филип Хамънд и търговският министър Лиам Фокс прекратиха публично несъгласието си, относно преходния период след напускането на ЕС, като публикуваха общо изявление по темата".

Какви са корпоративните новини от автомобилната, ювелирната, IT и комуникационната индустрии? Как се отразява промяната в риска на валутите? 

 

Последни новини
Още от В развитие