В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Причините за рязко покачващия се интерес към CRM системите

Александър Хаджидимитров , ръководител отдел Консултанти в Тим ВИЖЪН България, В развитие, 11.08.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Докато допреди 10-15 години CRM системите (Customer Relationship Management, системи, интегриращи и автоматизиращи функциите по продажби, маркетинг и поддръжка на фирмата – бел.ред.) бяха само един списък на клиенти и партньори на компанията, в който във всеки един момент можеше да се провери какво се случва, то днес те са далеч повече от само един архив. Те вече управляват отношенията с клиентите и партньорите.

Това каза в студиото на „В развитие“ с водещ Вероника Денизова ръководителят на отдел „Консултанти“ в „Тим ВИЖЪН България“ Александър Хаджидимитров.

„По наши наблюдения запитванията на CRM системи през последната година бяха повече, отколкото за последните 5 години“, посочи още гостът в студиото.

На какво се дължи сериозният ръст на интереса към подобни решения? По думите на Хаджидимитров роля за това играят два основни фактора – промяната на бизнеса и очакванията на клиентите, това, че персоналното отношение вече бива очаквано от всички, и от това, че цената на подобни софтуерни решения днес е далеч по-достъпна, отколкото преди десетилетие например, като ценовите нива са се понижили от хиляди левове преди години за под €100 на месец.

Последни новини
Още от В развитие