В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Защо акциите на Samsung растат въпреки скандалите около компанията

Бойчо Попов, главен редактор Investor.bg, В развитие, 08.08.2017

Новините и спекулациите около Samsung ще продължават да се увеличават с наближаването на 25 август, датата, на която ще бъде обявена присъдата на вицепрезидента Samsung Electronics Лий Джае-юн, който на практика управлява компанията поради влошеното здраве на баща си. Той се намира в ареста от февруари, а обвиненията срещу него са за даване на подкуп, злоупотреби с влияние и укриване на пари в чужбина, като прокуратурата пледира за максималната възможна присъда – 12 години затвор.

Така обобщи ситуацията около Samsung в предаването „В развитие“ с водещ Велко Каменов главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов.

Защо обаче акциите на южнокорейския технологичен конгломерат растат въпреки сътресенията около компанията? Според госта в студиото инвеститорите са изненадващо сантиментални към Samsung, правейки така, че дяловете на компанията да растат още от началото на процеса срещу Лий Джае-юн, като влияние за това оказва големият успех на новия флагман на конломерата в сферата на смартфоните Galaxy S8, както и отчетите за първите две тримесечия на 2017, показващи, че компанията е постигнала далеч по-високи печалби в сравнение с най-големия си конкурент – американската Apple.

Как все пак би могъл да се отрази скандалът върху имиджа на Samsung?

Кой би поел управлението на компанията при евентуална осъдителна присъда на ръководителя й?

 

Последни новини
Още от В развитие