В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Разделянето на биткойн: причини и последствия

Владислав Драмалиев, директор на фондация “Битхоуп”, В развитие, 08.08.2017

Разцепването на биткойна на две е кулминацията на един процес, който продължи почти две години. В него участваха две фракции, които продължават да имат две различни виждания за това какво е биткойн и как трябва да продължи да съществува той. Това коментира директорът на фондация „Битхоуп“ Владислав Драмалиев в ефира на предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Вече валутите са две – биткойн и биткойн кеш. Като първоначално цената на биткойн при разделянето на 1 август падна с около 200 долара, но в момента вече достига до нива, които досега не са били достигани. А биткойн кеш първоначално достигна ниво от 600 евро, но в момента е на нива от 370-400 евро“.

По думите му системата на биткойн кеш още не е толкова добре защитена, няма толкова голяма компютърна мощност, насочена към нея, обществото, което е икономическият капитал на тази система, все още не е толкова добре развита и няма толкова много борси, които да възприемат биткойн кеш.

Затова според него икономическата страна на тази валута все още не изглежда толкова добра, но пък за сметка на това тя обещава по-ниски транзакционни такси.

 

Последни новини
Още от В развитие