В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Напредването на долара от петък губи пара днес

Пазарен коментар на Ед Лъдлоу, Bloomberg Лондон, във В развитие, 07.08.2017

Предимно плоска е търговията в понеделник за европейските финансови пазари. Това каза пазарният анализатор Ед Лъдлоу, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов. "В Stoxx600 надолу са секторите пътуване и финанси, докато повишение се вижда при основните ресурси, причината е поскъпването на желязната руда. Напомням, че Stoxx 600 индекса нарасна с един процент в петък заради американския доклад за несезонна заетост".

"Напредването на долара от петък губи пара днес. Доларовия индекс на Bloomberg е без промяна, след като в петък нарасна спрямо десетте основни конкурентни валути и се подсили с 0.6%. Спотът на еврото се покачи с 0.2%, въпреки изненадващия спад в немското индустриално производство през юни, за който научаваме днес".

Доходността на 10-годишните американски облигации нарасна с един базисен пункт до 2,27% след покачване с 4 пункта в петък, след излизането на доклада за заетостта.

WTI и брент петролът поевтиняха с повече от 1% преди срещата в Абу Даби на техническата комисия по мониторинга на държавите произвидителки на петрол, членуващи и нечленуващи в ОПЕК. Ще се обсъжда спазването на условията в споразумението за ограничаване на добива.

Последни новини
Още от В развитие