В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Дизелът бе спасен... поне временно

Константин Томов, водещ на Колела и гл. редактор на Automedia, В развитие, 03.08.2017

Дизелът бе спасен след т.нар. „Дизелова среща на върха“, събрала представители на германските автомобилни концерни, федералното правителство и провинциите. Или поне временно.

Това коментира в студиото на „В развитие“ с Делян Петришки авторът и водещ на предаването „Колела“ и главен редактор на AutoМedia.bg Константин Томов.

„Това е обаче само началото със скандала с дизеловия картел. Въпросът е какво ще стане с разследването от страна на Брюксел. Има голям натиск за това да се покаже, че Европа не прави разлика между американски, руски и европейски компании, като германските автопроизводители могат да се окажат в ролята на символична жертва“, смята гостът в предаването.

По думите на Томов спадът на потребителския интерес към дизеловите автомобили се дължи не на това, че хората са престанали да харесват дизела, а на това, че потребителите се опасяват от по-високо данъчно бреме и бързо обезценяване на въпросните превозни средства на вторичния пазар – нещо, на което реално ставаме свидетели.

Какви биха били последствията за германските автоконцерни, ако се докаже наличието на картелно споразумение между тях?

Защо е неправилна прекалената еуфория около електромобилите?

 

Последни новини
Още от В развитие