В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Санкциите срещу Москва – базисно звено в политиката на възпиране на Русия

Мартин Владимиров, енергиен експерт и анализатор в Центъра за изследване на демокрацията, В развитие, 25.07.2017

Съоръжение, инспектиращо газовите тръби на строителна площадка по трасето на Северен поток. Снимка: north-stream.com Съоръжение, инспектиращо газовите тръби на строителна площадка по трасето на Северен поток. Снимка: north-stream.com

Въвеждането на още по-строги икономически санкции срещу Русия от страна на САЩ е напълно нормално. Не може да има агресивна политика срещу Москва, целяща възпирането на разпространението на руското влияние в Европа и едновременно с това да няма икономически санкции. Една ефективна външна политика срещу Русия не може да мине без този елемент.

Това коментира във „В развитие“ с водещ Делян Петришки енергийният експерт и анализатор в Центъра за изследване на демокрацията Мартин Владимиров. Припомняме, че-по късно днес (25 юли) Конгресът на САЩ ще гласува нов пакет санкции срещу Русия, Иран и КНДР.

„Новият законопроект има за главна цел да кодифицира санциите, наложени от Барак Обама срещу Русия чрез изпълнителни заповеди (executive orders), за да не би могъл Тръмп да ги промени с едно щракване на пръстите“, добави Владимиров.

Според анализаторът сериозното противопоставяне срещу новия пакет от рестрикции от страна на Брюксел се дължи на дългогодишните „сиви връзки“ между европейските и руските бизнеси. „Решението на конгреса докосва именно това болно място“, коментира още той.

 

 

Последни новини
Още от В развитие