В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Шест месеца Тръмп начело на САЩ – равносметката

Тодор Галев, икономист, Център за изследване на демокрацията, В развитие, 21.07.2017

Ключови идеи от предизборната платформа на Доналд Тръмп, който на 20 юли отбеляза 6 месеца начело на САЩ, като Obamacare и данъчната реформа, не изглежда, че ще бъдат осъществени в близко бъдеще.

Това коментира Тодор Галев от Центъра за изследване на демокрацията в ефира на „В развитие“ с водещ Велко Каменов.

„Има обаче сфери, в които администрацията на Тръмп работи активно. Повечето медии например отразяват това, че обещаната от американския президент стена по границата с Мексико няма да бъде изградена, но само преди два дена американския комитет по бюджета внесе искане за $1,5 млрд., за да задейства изграждането на въпросната стена", посочи още гостът в студиото.

Намаляването на административната и регулаторна тежест за бизнеса е най-важното спазено обещание на Тръмп, а провалът с отмяната и замяната на Obamacare е това, което най-много тежи като неспазен ангажимент, добави Галев.

Гостът в студиото също така коментира акцентите около спазените обещания на Тръмп като изтеглянето на САЩ от TTIP и Парижкото споразумение за климата.

Кои са действията на Тръмп през първата половин година от мандата му, засягащи България както в позитивен, така и в негативен план?

 

Последни новини
Още от В развитие