В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Провалът на опита за сваляне на кешовия таван – спечелена битка, но войната е в разгара си

Стоян Панчев, ЕКИП, В развитие, 21.07.2017

Снимка: Velko Angelov/ Bloomberg News Снимка: Velko Angelov/ Bloomberg News

Не може да се каже, че неприемането на предложението на ГЕРБ за сваляне на тавана на кеша от страна до 5 хил. лева беше много шум за нищо. Това не е случайно събитие, това е тема, за която, както вървят нещата в еврозоната, ще се говори все по-често.

Това коментира в минутите след 19:00 „В развитие“ с водещ Велко Каменов икономистът Стоян Панчев от ЕКИП.

Припомняме, че вчера (20 юли) депутатите не приеха предложението от страна на ГЕРБ за сваляне на тавана на кешовите разплащания до 5 хил. лева, като против мярката гласува както опозицията, така и коалиционният партньор на партията на Бойко Борисов – Обединените патриоти.

„Със сигурност това е победа, но проблемът въобще не е изчезнал. Трябва дори да се работи в обратната посока – увеличаване на тавана или пълното му премахване“, посочи още Панчев, според когото значителна роля за провала на предложената марка е изиграла също така и широката обществена реакция.

Кога е възможно да станем свидетели на следващ опит за сваляне на тавана на кешовите разплащания? Според икономиста това е възможно да стане в момента, в който се правят разчетите за следващия бюджет.

 


 

Последни новини
Още от В развитие