В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Европейските пазари днес са на зелена територия

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, 19.07.2017

Европейските пазари днес са на зелена територия, благодарение на поевтиняването на еврото преди срещата на Европейската централна банка утре. Твърди се че банката има планове да разгледа бъдещето на стимулите след лятната си ваканция.Това каза пазарният анализатор Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. 

"Според служители на централната банка, запознати с въпроса, няма конкретни предложения или график, който да е изработен и служителите, които започват двудневната си среща днес. Все още не са се провели официални разговори за приключването на изкупуването на облигации. Важното е, че това не значи, че промяната в стимулите е неизбежна. Но еврото реагира като се понижи с 0,2 % спрямо долара и отстъпи от 14 седмичния си връх".

Това подкрепи пазарите на акции като Stoxx 600 и FTSE100 се покачиха с 0,2% докато Dax е почти без промяна днес.

McCormick Co се съгласи да придобие бизнеса с храни на Reckitt Benckiser за 4,2 млрд. долара, в сделка, която ще добави френската горчица и лютия сос на Frank's RedHot към портфолиото на гиганта в сферата на подправките.

Очаква се транзакцията да бъде завършена до 4-тото тримесечие на фискалната 2017, след одобрение от регулаторите. McCormick планира да финансира сделката с комбинация от акции и дълг, а от компанията казаха, че са получили обещание за мостово финансиране. Акциите на Reckitt се покачиха с над 1% в Лондон.

Wizz Air загуби днес 0,4% от стойността на акциите си на лондонската фондова борса. Въпреки, че базираната в Унгария нискобюджетна авиолиния публикува финансовите си резултати за първото тримесечие тази сутрин и има ръст на печалбата от 50%. 

Airbus изпитва нови затруднения при опитите си да продава самолети за дълги полети в САЩ, където е базиран най-големия им конкурент.

United Airlines е третия американски авиопревозвач, който тази година отлага доставка на поръчан самолет А350, като Delta и American също са отложили своите поръчки за A350.

Акциите на Airbus спаднаха днес в Париж.

Daimler ще се опита да се опази от нарастваща криза за евентуална измама, свързана с емисии, като доброволно изтегли над 3 млн. дизелови автомобили Mercedes Benz в Европа.

Компанията ще удължи сегашното подобрение на над 250 000 компактни автомобила и ванове, което ще обхване почти всеки модерен дизелов мерцедес на пътя. Планът ще струва около 220 млн. евро. Ако бъде приет от властите, той може да помогне на Daimler да избегне огромните глоби, които бяха наложени на Volkswagen. 

Днес книжата на Daimler във Франкфурт спадат с около 0,3%.

Последни новини
Още от В развитие