В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Европейските акции и американският долар са надолу днес

Пазарен коментар на Юън Потс, 18.07.2017

Юън Потс, Bloomberg News - Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Юън Потс, Bloomberg News - Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Доларът и американските фючърси на акции се търгуват с понижение днес, след като инвеститорите се тревожат за бъдещето на програмата за икономическо съживяване на Тръмп. Това коментира пазарният анализатор Юън Потс, Bloomberg News - Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

Европейските акции се понижават и след някои разочароващи отчети. Междувременно, златото е на двуседмичен връх. Щатският долар спада спрямо всички валути от Г-10 поради признаци, че в сегашната си форма законът за здравеопазване на Тръмп е загубен. Това стана след като нови двама сенатори републиканци заявиха, че са в опозиция на плана.

При европейските акции германският Dax е най-зле представящият се индекс със спад от 1%. Освен това търговските обеми в Stoxx 600 са занижени за този час на деня с около 20% спрямо средната им стойност за последните 100 дни. 

На облигационните пазари, доходността по американските 10-годишни ценни книжа спада с 1% до 2,31%, след като спадна с 5 базисни пункта миналата седмица. А по-ниската от очакваното инфлация предизвика спад в лирата с 0,2%.

Очаквайте видео с целия коментар. 

Последни новини
Още от В развитие