В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

България черпи опит от Израел в областта на военната индустрия

Боаз Натан, Израелска държавна компания за аерокосмическа индустрия, В развитие, 12.07.2017

Боаз Натан. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Боаз Натан. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В последните години в Централна и Източна Европа се наблюдава развитие в сферата на военната индустрия, по-конкретно в областта на ПВО, военните изтребители, радари за наблюдение или комбинация от всички тези неща, взети заедно. Развитие има и в сферата на националната сигурност и киберсигурността.

Това коментира в интервю за бизнес редактора на Bloomberg TV Bulgaria Таня Харизанова Боаз Натан от Израелската държавна компания за аерокосмическа индустрия (Israel Aerospace Industries, IAI). Разговорът бе излъчен в предаването „В развитие“ с водещ Велко Каменов.

По думите на Натан компанията му работи с България по проект за 3D радари, които да заменят старите радари на българските въоръжени сили. Работи се и по проекти в областта на киберзащитата и националната сигурност.

Идеята е не клиентът единствено да получи крайния продукт, залага се на кооперация, като така се развива военната индустрия в страната, коментира още той.

„Като държавна компания ние осъществяваме това сътрудничество с разрешението на израелската държава и правителство, което разширява обема на партньорството между Израел и България на възможно най-високо ниво", добави събеседникът на Таня Харизанова.

Вижте цялото интервю:

 

Последни новини
Още от В развитие