В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Колективната сигурност на ЕС – път към по-голяма ефективност и ниски разходи

Давид Леви, съпредседател на Сдружение Българска отбранителна индустрия, В развитие, 11.07.2017

Давид Леви, съпредседател на Сдружение Българска отбранителна индустрия. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Давид Леви, съпредседател на Сдружение Българска отбранителна индустрия. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Към момента всяка европейска държава решава своите проблеми, свързани със сигурността, индивидуално. Това води до неефективни и често противоречащи си решения, липса на стандартизация в ЕС. Една обща стратегия по въпроса като Европейския фонд по отбрана ще доведе до намаляване на излишните разходи и увеличаване на ефективността в борбата с тероризма и новите заплахи, пред които е изправена Европа.

Това коментира в интервю за бизнес редактора на Bloomberg TV Bulgaria Таня Харизанова съпредседателят на Сдружение „Българска отбранителна индустрия“ Давид Леви. Разговорът бе излъчен в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Новата стратегия за отбрана се отнася до начина на харчене и начина на производство от страна на отбранителната индустрия на европейските страни. Това не е нова стратегия за водене на война, а по-скоро за средствата, с които ще се води евентуална война“, каза още Леви.

„Заплахата за ЕС произтича от сблъсъка на цивилизациите. Сблъсъкът между евроатлантическите ценности и настъпващите цивилизации от Изток, които имат същия интерес, който са имали през последните 1 500 години – да завладяват нови територии и ресурси“, посочи тпй.

Вижте повече:

 

Последни новини
Още от В развитие