В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Каква е ролята на PR гилдията в борбата с фалшивите новини

Д-р Александър Христов, PR специалист, В развитие, 06.07.2017

Александър Христов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Александър Христов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Фалшивите новини са тазгодишният информационен бич. Този феномен се разви много бързо през последните 1-2 години.

Това коментира в ефира на „В развитие“ с водещ Велко Каменов PR специалистът д-р Александър Христов. Гостът в студиото коментира теми като новите изисквания и тенденции в професията на PR-a, стъпките, които следва да направят младите хора, искащи да се развиват в тази професия, както, разбира се, и фалшивите новини. Именно фалшивите новини са основната тема на Деня на PR специалистите, организиран от професионалните организации в областта на публичните комуникации в България. Денят отбелязваме на 7 юли.

Ние, PR специалистите и журналистите, сме двете професии, които сме отговорни това безобразие да бъде прекратено. То има изключително неприятни психологически ефекти, финансови такива и т.н.“, допълни Христов.

Ролята на PR специалистите е да създават и да комуникират добре вярна, коректна и надеждна информация. Ролята на PR бранша като цяло е да покаже на хората, че трябват да бъдат поне толкова критични към информацията, която ползват, колкото и към всичко останало“, каза още той.

В магазина, в който пазаруваме, четем етикетите на стоките, избираме си хотел, в който да отседнем, но някак си сме по-отговорни към информацията, която възприемаме“, посочи гостът в студиото.

Вижте повече:

 

Последни новини
Още от В развитие